slečna petra

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Milý Ježiško,

Milý Ježiško,

prešlo už zopár rokov, odkedy som ti napísala posledný vianočný list. Presne si to pamätám. Bola som malinká a v tom čase boli ešte Vianoce plné lásky, pokoja a čarovných zázrakov. Doba sa mení, ľudia sa menia a aj sa mením. Dnes sú Vianoce akési zvláštne. Ale nie tak pekne zvláštne, ako kedysi. Dnes sú Vianoce čudne zvláštne a mne sa celé to obdobie vôbec nepáči!

Spomínam si na to úplne čerstvo. Týždeň pred Vianocami bol pre nás vždy najdlhším týždňom v roku. Ja som v ockovej dielni v pivnici poctivo vyrábala darčeky. To bolo tesne po tom, ako som prestala veriť v to, že nám nosíš darčeky Ty, milý Ježiško, a tesne pred tým, ako som darčeky začala kupovať v obchodoch. Bolo to milé a veľmi pekné.

A dnes tu sedím a píšem Ti list. Asi chcem znova začať veriť v zázraky a v to, že po štedrovečernej rybke so šalátom si to práve Ty, kto zvoní z našej obývačky maminým krištáľovým zvončekom pri vianočnom strome.

Pokiaľ majú ľudia zdravie, tak ho vôbec nepokladajú za dôležité. Ja som chorá už vyše týždňa a najviac zo všetkého si prajem byť zdravá. Aj mamka je chorá, takže ešte predtým, ako upravíš moje zdravie, tak by si mohol najprv to jej.

Ďalšiu vec, ktorú by som chcela je, aby sa Miško konečne vrátil domov z Bratislavy. Je tam síce necelý týždeň a keď bola doma, tak mi robila len nervy, ale už mi chýba. A dosť veľmi! A, aby som nezabudla, odkazuje Ti, že by veľmi rada spravila skúšku z anatómie živočíchov, tak toto si želám pre ňu.

Nerozumela som ako malá mamkiným a ockovým slovám "pre seba nechceme na Vianoce nič". Každý niečo chce! Každý má svoje sny a túžby a želania. Oni chceli všetko len pre nás, pre mňa a pre Miška. Milý Ježiško, s poľutovaním Ti musím oznámiť, že pravdepodobne nechcem tento rok na Vianoce pre seba nič. Mám všetko čo potrebujem a keby som aj niečo dostala, tak si to nezaslúžim, pretože som celý rok okrem seba neposlúchala nikoho iného. A keďže viem, že darčeky si plánuješ pre všetkých ľudí na svete počas celého roka, tak, prosím, tými, čo mali ísť mne, poteš niekoho, kto si to skutočne zaslúži. Možno tak nanajvýš.. ak by sa dalo vrátiť to čaro Vianoc z môjho detstva. Ďakujem!

Tvoja malá veľká Peťka


P.S.: Ale ak si pod stromčekom aj napriek tomu niečo milé, malé, pekné nájdem, tak sa určite nenahnevám :-)

myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    čertovsky milé
    publikované: 24.12.2010 20:06:06 | autor: radost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014