slečna petra

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kúzlo

..o nepodstatných veciach..
   Trošku som sa hanbila. To viete, keď za niekým chodíte takmer každý deň a zrazu z ničoho nič prestanete, nedáte o sebe vedieť a jednoducho zmiznete ako vánok z čerstvého ranného zeleného čaju, určite niečo nebude v poriadku..

  Sladké tóny Hansarda a Irglovej sprevádzajúce jeho gitarou a jej piánom ma včera donútili vrátiť sa. Schúlila som sa pri búrke do periny, objala som zelenú chlpatú deku, ktorú som dostala grátis pri objednávke cez internet nad 2 000,- Sk, zavrela oči a nachvíľu som zabudla na všetky nepodstatné veci, ktoré ma obklopujú. Čo je tu vlastne podstatné? Peniaze, nádej, zázraky, zamestnanie, rast, titul, úspech, poznanie, obdiv, šťastie,..? Tak na toto všetko som zabudla..

  Dnes ráno som s nechuťou prišla do práce, sadla som si s odporom na hnusne modrú kancelársku stoličku, antipatiou som zapla počítač.. Keby ma v tej chvíli niekto naserie, asi by som ho vyhodila von oknom. Netrpezlivý kamionista, aspoň mne sa tak javil, vyčkával na mňa už hodnú pol hodinu na chodbe. Bola som k nemu dosť hnusná.. Už bol na odchode, keď sa ku mne otočil, v rukách držal veľký čierny poznámkový zošit. Otvoril ho a vytiahol z neho veľkú krásne červenú rozkvitnutú ružu. Položil mi ju na stôl a bez slova odišiel..

  Ani peniaze, ani nádej, zamestnanie, titul či obdiv. Nič z toho nebolo pre mňa podstatné. Jediná podstatná vec bola, že absolútne neznámy kamionista, ktorý by bol pre mňa len ďalším z radu milióna mi vykúzlil ružu a s ňou aj neopísateľne úžasný pocit práve vtedy, keď som nemala náladu prežívať vôbec žiaden pocit..

  Tak trošku sa hanbím. To viete, keď Vám* trvá tak strašne dlho dostať sa niekam, kde by ste mohli byť už dávno, keby ste sa nevyhovárali na nepodstatné veci, svet by bol možno úplne v poriadku, no možno by to nebolo až také pekné, ako teraz, keď nie je v poriadku vôbec nič..

 








 *nechcela som celý ten vnem kaziť zátvorkami, tak preto hviezdička.. slovo Vám som napísala s veľkým písmenom a viem, že sa tu nájde veľa vychytávačov, tak preto hviezdička.. veľké písmeno v tvaroch od slova Vy sa píše len v listoch, značí to, že osobu, ktorej je list adresovaný, si vážite. Toto nie je list, toto je len vnem. Nie je adresovaný osobe, ale čitateľom. A ja si všetkých čitateľov vážim a som rada, že viete čítať. Ale to je len hviezdička..


denník | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    no vidíš....a to je len 10:20.....prajem ešte veľa ďaľších zázrakov tento deň ;))
    publikované: 23.07.2008 10:21:21 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  2. em
    písala som ten článok asi týždeň :)))
    publikované: 23.07.2008 10:29:03 | autor: CERTICA (e-mail, web, autorizovaný)
  3. tož teda :)
    sa horizont môjho priania značne predlžuje :))
    publikované: 23.07.2008 11:05:25 | autor: em (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ruza
    na spravnom mieste v spravny cas v spravnom podani? Existuje toto este vobec?? :)
    publikované: 27.07.2008 21:56:11 | autor: AMSTERDAM (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014